Vanliga frågor

Här försöker vi att besvara våra vanligaste frågor. Undrar du något vi inte tar upp här, eller vill du veta mer?

Hör gärna av dig då till info@trekotor.se

Hur avbokar/ändrar jag en tid?

Mejla helst oss på info@trekotor.se, men det går även bra att ringa/lämna meddelande på telefonsvararen. Kontakta oss så snart som du vet att du måste ändra/avboka tiden, men senast 23h innan. Annars blir du debiterad fulla beloppet då vi kunde ha tagit emot en annan patient under den tiden.

 

Vad kostar en behandling?

• Naprapatbehandling: 750-850 kr

• Friskvårdsbehandling/massage av leg. naprapat: 950 kr (inkl. 25% moms)

Priser hos vår personliga tränare/massör Madleine finns under fliken personlig träning.

 

Vad är skillnaden mellan en naprapat, kiropraktor och fysioterapeut (sjukgymnast) ?

Naprapater och kiropraktorer behandlar ofta samma typ av patienter och har liknande utbildning. Vi naprapater kombinerar oftast manipulation och mobilisering med mjukdelsbehandling (massage, stretch) och visar övningar för dig att göra mellan besöken.

Kiropraktorer behandlar framför allt med manipulation.

Fysioterapeuten är i grunden inte specialiserad på manipulation.

Men skillnaderna mellan dessa yrkesgrupper är ofta mer individuella mellan olika terapeuter än mellan yrkesgrupperna.

För en mer detaljerad beskrivning, gå till denna sidan.

 

Vad kan en naprapat behandla?

Vi naprapater behandlar smärta i rörelseapparaten, vilket bland annat innefattar smärta från muskler, senor, leder och diskar. Se exempel på tillstånd vi behandlar längre ner på sidan.

 

Hur många behandlingar behövs?

Det är individuellt hur många behandlingar som behövs och det beror bland annat på typen av besvär och hur länge du haft besvären. Vanligtvis tar det några besök, lite tid samt en portion tålamod innan det känns betydligt bättre.

 

Känns det bra direkt efteråt?

Ibland. Vanligtvis är man öm i kroppen och trött efter behandlingen. Ömheten kan sitta i ett par timmar och ibland kan man uppleva viss träningsvärksliknande känsla 2-3 dagar efteråt. Det kallas behandlingsreaktion och är helt normalt.

En del blir mycket glada och lättade och får en upprymd känsla direkt efteråt, vilket vi alltid försöker eftersträva.

 

Vem kommer till er?

De som söker sig till oss är framför allt privatpersoner från unga tonåren till övre pensionärsålder. Vi behandlar personer från alla yrkesgrupper, tex. kontorsarbetare, hantverkare, motionärer och professionella idrottare m.fl.

 

Behandlar ni gravida?

Ja, det går bra att få naprapatbehandling vid graviditet. Vi anpassar behandlingen efter både person, besvär och möjligheter.

 

Måste jag ha smärta/besvär för att få komma till er?

Nej, vi jobbar även förebyggande med både behandling och träning.

 

Behöver man klä av sig?

Ja och nej. Det beror på, men oftast behöver vi titta/undersöka/behandla kring smärtområdet. Ha gärna stretchiga kläder/träningskläder och lämpliga underkläder på dig till besöket. Om du har glömt att ta med lämpliga kläder har vi shorts att låna ut.

 

Behöver man knäckas?

Att knäckas (manipulation) är en av våra vanligaste behandlingsmetoder. Det är oftast en mycket effektiv behandlingsmetod och hör till vår vanligaste tekniker. Vi säger alltid till och förbereder dig innan manipulationen men om du inte vill att vi utför detta så har vi andra behandlingsmetoder vi kan använda.

 

Jobbar ni med nålbehandling?

Alla naprapater på Tre Kotor har gått en utbildning inom nålbehandling (dry needling) och har stor erfarenhet inom detta.

 

Gör en naprapatbehandling ont?

Smärta är väldigt individuellt. Det en person kan uppleva som skönt upplever en annan som mer smärtsamt men ofta upplever personen som kommer till oss det som ”ont-skönt”. Men vissa delar. tex triggerpunktsbehandling och dry needling känns såklart, men smärtan är tillfällig.

Vi anpassar behandlingen efter vad som känns bekvämt för just dig!

 

Kan man använda friskvårdsbidrag?

En legitimerad naprapat arbetar med hälso- och sjukvård, men kan också ge friskvårdande behandlingar enligt Skatteverkets skrivningar om friskvårdsbidrag. Dock är behandlingen då begränsad till det som Skatteverket kallar “enklare massage”. En behandling som bekostas med friskvårdsbidrag är också momspliktig. Läs mer på https://naprapater.se/eng-avdragbar-behandling/

Undrar du något vi inte tar upp här, eller vill du veta mer? Hör gärna av dig till info@trekotor.se

Vad behandlar vi?

Nedan har du exempel på tillstånd vi behandlar.

 • Nack- och skulderbesvär

 • Ländryggsbesvär

 • Ryggskott & nackspärr

 • Axelbesvär

 • Musarm

 • Tennisarmbåge

 • Golfarmbåge

 • Hälsenebesvär

 • Knäbesvär

 • Hälsporre

 • Huvudvärk & migrän

 • Kristallsjukan

 • Och mycket annat!