Behandling

Därför får du ont

Du som många andra lever i ett uppskruvat tempo. Både jobb och familj kräver mycket av dig och sällan blir det tid över att ta hand om sig själv. Sådant gör ofta att kroppen till slut säger ifrån. Ibland genom smärta i rygg och nacke.

Men det är inte bara stress som ger värk. Din kropp behöver också näringsrik kost på fasta tidpunkter, regelbunden fysisk aktivitet och en lagom dos sömn/vila för att fungera bra. Kroppen kan under lång tid kompensera men när den väl säger ifrån är det hög tid att söka hjälp.

Hur går behandlingen till?

Naprapati bygger på ett helhetstänkande där ortopedisk medicin kombineras med specifik kunskap om rörelseapparatens muskler, skelett, leder och nervsystem, uppbyggnad och funktion. Genom att främst använda händerna behandlar vi både muskler och leder för att nå en bättre funktion och rörlighet för hela kroppen. Allt detta gör naprapati till den bredaste manuella vårdformen.

Vid första besöket får du berätta om dina besvär. Efter det gör vi en klinisk undersökning och testar kroppen, det vill sig säga att vi “känner igenom” hela kroppen. Efter det kan vi ställa en preliminär diagnos där du får en förklaring till dina smärtor. Sedan utformar vi en individuell behandlingsplan som ofta är en kombination av behandling, träningsprogram och ergonomisk rådgivning. Vid varje återbesök utvärderar vi tillsammans om tidigare behandling givit effekt.

Behandlingstekniker

Vi använder oss av flera olika behandlingstekniker för att minska smärtan och skapa en god rörlighet i kroppen:

Massage och pressur ökar blodcirkulationen och mjukar upp spända muskler samt tar bort specifika smärtpunkter och utstrålande smärta.

Stretching ökar rörligheten och sänker spänningsgraden i muskler.

Manipulation och mobilisering förbättrar rörligheten i ryggraden och övriga leder.

TENS/NMES är cirkulationsökande och smärthämmande effekt genom elterapi. Etablerad behandlingsmetod vid neurologiska och muskulära besvär.

Hemträning gör det möjligt för dig att förebygga dina besvär för att på så sätt behandla dig själv. Övningar utformas så att de specifikt passar dig.

Behandlingspris: 650:-

© 2012-2015 Tre Kotor Naprapatmottagning
Celsiusgatan 31, 212 14 Malmö | 040-97 66 33